Tatil Bavulumuzu hazırlarken...

Tatil Bavulumuzu Hazırlarken...

Koca bir sene hayalini kurup sonrada keyfinizi kaçırmayın.


Huyumuz kurusun;eski alışkanlık mı dersiniz yoksa atalarımızdan gelen alışkanlık mı bilemedim şimdi. Eskiden tatile veya nam-ı diğer kampa giderken piknik tüpünden çarşaflara,sinek ilacından tavlaya evde bize tatili hatırlatan her şeylerimizi toplar giderdik. Gel zaman,git zaman kamp alanları pansiyonlara,pansiyonlar motellere doğru git gide kendisini geliştirdikçe;ki bunda yurt dışından ülkemizi ziyaret eden misafirlerin artması çok etkili olmuştur,tatile götürülecek eşyalar hacmi her sene biraz daha azalmıştır. Beş yıldızlı otellerin odalarını doldurabilmesi adına yaptığı kampanyalar sayesinde neredeyse minicik bir sırt çantası kafi gelir hal almıştır.
Senelerce hazırladığımız koca koca bavullarımıza doldurduğumuz bir çok şeyi olduğu gibi geri getiriyor olsak dahi annelerimizin: "neme lazım ,lazım olur" dediğini hala duyar gibiyim. Şimdilerde bu tam ters hal alıp ası gerekenleri unutmaya başladık. 

En güzel elbiselerim...

Yıl boyunca çalışıp tatiliniz için biriktirdiğiniz paranın ucundan birazını da kıyafete ayırıp tatilde giymeyi planladığınız tüm eşyalarınızı bavulunuza koymayınız. Yaz gecelerinin öz çekimleri olsun,özel akşam yemek ve eğlence programlarınız için elbette 1 hafta da olsa cicili-bicili, çiçekli-böcekli elbiselerle renklendirmek isteyeceksiniz. Ama dolabınızın en etkili kısmı olan "Tatil" kreasyonlarınız arasından her kıyafetinizi lütfen üzerinize denemeyi unutmayın. 


düşünsenize Bodrum Tatili planlamışsınız. Gündüz deniz sefası ,akşam ise bir gece eğlencesine gideceksiniz. Bavulunuzu açtınız ve kısa jean eteğinizin üzerine hiç giymediğiniz beyaz bluzunuzu giymeyi planlıyorsunuz. Fazla bir şey söylemeyeyim... Yukarıdaki resim yeterince açıklıyor son halinizi... O yüzden; kıyafetlerinizi son kez denemeden Bavulunuza yerleştirmeyin...

Banyo ve Makyaj Malzemeleri...

Bavulumuz yada çantamızda yer kaplayan en önemli eşyalarımızdan bir tanesi de Büyük Şampuan tubamız,duş bath,duş jeli,krem,tonik vb. sonunu getiremeyeceğimiz çeşitlilikte Banyo ve bakım setlerimiz. Aslında 365 günde bir çoğuna elimizi bile sürmediğimiz bu kitlerimizi "olsun,yanımda bulunsun" düşüncesiyle kapıp yerleştiririz çantamıza.  Oysa Alp dağlarında tatile gitmek için koruyucu bir krem ve dudak çatlamalarına karşı koruma sağlayan stickten ötesine ihityacınız olmayacaktır.

Tatil kitapsız olurmu?...

Olur mu hiç? Okumasak ta yanımıza yıl boyunca okumadığımız kitaplarımızı alırız. Hani okuruz ihtimaliyle. Oysa deniz-kum-güneş-eğlence derken elimize bile alma fırsatımız olmaz. Sohbettir ;yeni teknoloji dünyasının sosyalleşme adına elimizden düşüremediğimiz; Facebook,Twitter,İnstagram vb. Yeterince zamanımızı doldurur.
Aslında tatilde kitap okumak bunun için en güzel fırsatlardan biridir. Bunu da bavulunuzda yer kaplayacak koca ciltli kitaplar doldurarak yapmamalısınız. Hatta Cep Kitapları bile kayda değer yer kaplar olmuşken ,en güzel fikir bir tablet edinip kitap okuma hevesinizi onun üzerinden içine binlerce kitap sığdırabileceğinizi hatırlatarak bir seçeneğinizin olduğunu bilmenizi isteriz.


Ayakkabılarımın hepsi mi?

Aaa ayakkabı mı? Her gece ayrı ayrı olacak. 
Eğer özel bir taşıyıcınız ve aracınız yoksa aklınızdan bile geçirmeyin. Çünkü sıcak yaz günlerine özel ayakkabılarınız haricinde fazla tercihiniz olmayacaktır emin olun. Aslında 2 hadi sizin hatırınıza 3 çiftten fazlasını almayın yanınıza. hem size ağırlık olmasın,hem de giyemeyeceğiniz ayakkabılarınızı boşu boşuna bavulunuza sığacak diye deforme olmalarına sebep olmayın.


Genel anlamda baktığımızda tatil seçeneklerimiz ne ise ,nerede kalacaksak ona göre de bavul,çanta hazırlıklarımızı yapmalıyız. Lüks bir otelse; havluya bile gerek olmayacak demektir. Bir kamp ortamıysa pahalı makyaj-bakım setleri ihtiyacım yok demektir. Hedef tatil rotamız ne ise o yönde odaklı bir listemizi tatile çıkmadan 10 gün önce hazırlamaya başlamalıyız.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sömestr için Güzel Seçim... Paris & Disneyland

KaradenizGezisi-Maçahel'li ayrıcalık...